Άλλοι Διάφοροι Οργανισμοί
Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η σημασία Ίδρυσης και Δράσης τους στην Κύπρο  
Το γραφείο του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κύριου Χαράλαμπου Θεοπέμπτου σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και την Νεολαία Οικολόγων, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο:
 
«Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η σημασία Ίδρυσης και Δράσης τους στην Κύπρο.»
 
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, η ώρα 18:00, στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα (Οδός Φλωρίνης 8, Λευκωσία). Η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση επισυνάπτονται. Λίγα λόγια για τις ομιλίες ακολουθούν.
 
Για να δηλώσετε συμμετοχή: 22 407226 / ctheopemptou@parliament.cy

Για την εκδήλωση στο Facebook πηγαίνετε εδώ
 
Περιγραφή των ομιλιών:
 
Η Κυριακή Δημητρίου και ο Δρ Μιχάλης Λοϊζίδης θα αναλύσουν τι είναι κοινωνική επιχειρηματικότητα, ποια η σημασία της, ποιοι οι τομείς δραστηριοποίησής της και ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις. Θα αναφερθούν σε καλές πρακτικές στην Κύπρο και την Ευρώπη και θα παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό έργο «GoSocial: Supporting Employability  through Social Entrepreneurship» που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και θα θέσει σημεία με σκοπό τον προβληματισμό και τη βελτιστοποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

Η Ελένη Καραολή θα κάνει αναφορά σε θέματα που αφορούν στο επίπεδο πολιτικής και αρχών λειτουργίας των ΜΚΟ τα οποία δυνατόν να εμποδίζουν ή/και να απαγορεύουν σε αυτές να ασκούν επιχειρηματική δράση, καθώς και σε ζητήματα που προκύπτουν από το νομοσχέδιο για τις κοινωνικές επιχειρήσεις σε σχέση με τις ΜΚΟ.

Ο Δρ Σταύρος Παρλάλης θα μας μιλήσει για τα ωφελήματα που προκύπτουν από την κοινωνική επιχειρηματικότητα για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Θα γίνει μια σύντομη αναφορά σε παραδείγματα της Ελλάδας, καθώς και κάποιες προτάσεις που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στην Κύπρο.
 
Σχετική Ιστοσελίδα: ---
Κατηγορία: Εκπαίδευση και Κατάρτιση
Υποκατηγορία: Δια Βίου Μάθηση
Από: 17/10/2019  
Μέχρι: 17/10/2019Τελευταία Ενημέρωση: 25/9/2019 8:13:22 πμ
Πύλη "Ενημέρωσέ με"  - Μια ολοκληρωμένη υπηρεσία προσωπικής και εξατομικευμένης ενημέρωσης
Αποποίηση

© Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου 2014

         

Με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της ΕΕ