Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο
ΟΡΑΜΑ
 

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2012. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός με σκοπό να αποτελεί πεδίο έκφρασης και δημιουργίας των ανθρώπων της τέχνης και του πνεύματος, να δίνει βήμα δημιουργίας σε καλλιτέχνες της πατρίδας μας αλλά και να λειτουργεί ως κέντρο διεθνών διοργανώσεων που να τοποθετούν την Κύπρο στο σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη.


ΑΠΟΣΤΟΛΗ
 

Αποτελεί ένα δημιουργικό πεδίο έκφρασης όπου θα αναδεικνύεται ο πολιτισμός, η παράδοση του τόπου μας και οι  τέχνες κάθε μορφής.

Η μουσική, οι εικαστικές τέχνες, το θέατρο, η λογοτεχνία αποτελούν για μας αντικείμενο έρευνας ως παράγοντες που  συμβάλουν στην εξέλιξη του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Ένας από τους βασικούς τομείς δράσης του Τεχνοδρομίου, προκύπτει από τη διαχείριση του Μουσείου το Πλουμιστό Ψωμί, στη Λεμεσό, που ασχολείται με την καταγραφή και έρευνα γύρω από θέματα λαογραφίας και κυρίως των πλουμιστών, παραδοσιακών ψωμιών του ελληνισμού καθώς και η λειτουργία τμήμτος εκδόσεων.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ
 

Παρόλο το σύντομο της παρουσίας του έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα με αριθμό εκδηλώσεων πέραν των 35 στα έτη 2012-13 και πέρνα των 10 κατά το έτος 2014. Σημαντικότερες η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κυπριακής Προεδρίας το 2012, η θεατρική παράσταση Σιμιγδαλένιος, σειρά εκδηλώσεων στην Πάφο στο πλαίσιο της εκδήλωσης το Μουσείο Ταξιδεύει, συνεργασία με τον καλλιτέχνη Khaldoon Daoud και ομάδα Κυπρίων καλλιτεχνών έργα των οποίων εκτίθενται σήμερα εδώ. Πέραν αυτών ερευνητικό έργο, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, καλλιτεχνικά εργαστήρια/σεμινάρια, παραστάσεις αφήγησης και θεματικές βραδιές περιλαμβάνονται στην τακτική λειτουργία του.

 


Κατηγορία: Άλλοι Φορείς
Υποκατηγορία:  Άλλοι Οργανισμοί


Τελευταία Ενημέρωση: 3/10/2014 12:26:09 μμ
Πύλη "Ενημέρωσέ με"  - Μια ολοκληρωμένη υπηρεσία προσωπικής και εξατομικευμένης ενημέρωσης
Αποποίηση

© Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου 2014

         

Με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της ΕΕ