Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ)
Τα μικροδίκτυα και ο ρόλος τους στη δημιουργία και ανάπτυξη Ενεργειακών Κοινοτήτων  
​Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), διοργανώνουν εργαστήριο με θέμα «Τα μικροδίκτυα και ο ρόλος τους στη δημιουργία και ανάπτυξη Ενεργειακών Κοινοτήτων», την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, μεταξύ των ωρών 15:30 – 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΟΕΒ, Αίθουσα Α, στα κεντρικά γραφεία της ΟΕΒ στη Λευκωσία.
 
Εισηγητές του εργαστηρίου είναι οι Δρ. Βενιζέλος Ευθυμίου, Δρ. Χριστίνα Παπαδημητρίου και κ. Ντίνος Νικολαΐδης, μέλη του ερευνητικού προσωπικού του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ», ο κ. Θεοχάρης Τσούτσος, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και η κα Ανθή Χαραλάμπους, προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΟΕΒ. 

Οι Ενεργειακές Κοινότητες αποτελούν μια νέα ευκαιρία για χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων (εξοικονόμηση ενέργειας, παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ). Οι Ενεργειακές Κοινότητες αποτελούν μία νέα νομοθετική απαίτηση. Η ψηφιοποίηση των ενεργειακών δικτύων σε συνδυασμό με τα οφέλη των αναδυόμενων τεχνολογιών, μπορούν να αξιοποιηθούν από τις μελλοντικές Ενεργειακές Κοινότητες, με πολλαπλά οφέλη στους τελικούς χρήστες και καταναλωτές.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιασθούν τα οφέλη των αναδυόμενων τεχνολογιών διεσπαρμένης παραγωγής και αποθήκευσης. Οι τεχνολογίες αυτές όταν υποστηριχθούν από τα έξυπνα δίκτυα σε αρχιτεκτονική μικροδικτύων, τότε δημιουργείται το κατάλληλο τεχνολογικό πλαίσιο και η δυναμική για ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων, νοούμενου ότι θα αναπτυχθεί και το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο.
 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Αναστασία Νικολάου τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 22894321 ή foss@ucy.ac.cy, ή να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, σε αυτό τον σύνδεσμο μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2019: https://forms.gle/JHqKhGGMPFfiJy8q8
 
Επισυνάπτεται η πρόσκληση και η ημερήσια διάταξη της εκδήλωσης.
Σχετική Ιστοσελίδα: ---
Κατηγορίες: Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίες | Γεωργία, Κτηνοτροφία, Φυσικοί Πόροι και Περιβάλλον
Υποκατηγορίες: Τεχνολογίες Πληροφορικής | Ενέργεια | Περιβάλλον
Από: 24/9/2019  
Μέχρι: 24/9/2019Τελευταία Ενημέρωση: 13/9/2019 2:55:19 μμ
Πύλη "Ενημέρωσέ με"  - Μια ολοκληρωμένη υπηρεσία προσωπικής και εξατομικευμένης ενημέρωσης
Αποποίηση

© Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου 2014

         

Με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της ΕΕ