Ψηφιακές Δεξιότητες για Πρόσωπα Τρίτης Ηλικίας
Υλοποίηση Προγραμμάτων Εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
για Πρόσωπα Τρίτης Ηλικίας από το Κέντρο Παραγωγικότητας
 
Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Κέντρο Παραγωγικότητας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ανακοινώνουν τη διοργάνωση των πιο κάτω Προγραμμάτων Κατάρτισης, τα οποία απευθύνονται σε άτομα πέραν των 65 ετών και στοχεύουν στην από μέρους τους απόκτηση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων:
 
α. Προγράμματα Κατάρτισης διάρκειας 21 ωρών για την εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, με έμφαση στη χρήση του διαδικτύου και των βασικών εφαρμογών του σε περιβάλλον Windows.
 
β. Προγράμματα Κατάρτισης διάρκειας 15 ωρών στη χρήση έξυπνων κινητών και tablets που λειτουργούν σε περιβάλλον Android.
 
γ. Προγράμματα Κατάρτισης διάρκειας 15 ωρών στη χρήση έξυπνων κινητών και tablets που λειτουργούν σε περιβάλλον iOS.

Όλα τα προγράμματα κατάρτισης αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και θα προσφέρονται δωρεάν σε όλες τις πόλεις. Στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες θα δίδεται πιστοποιητικό συμμετοχής.

Κύριος στόχος των προγραμμάτων είναι να δώσουν τη δυνατότητα σε πρόσωπα τρίτης ηλικίας να αποκτήσουν «πρόσβαση» στον κόσμο της πληροφορικής και των επικοινωνιών και να συμβάλλουν στην ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας και κοινωνικής συμμετοχής των προσώπων αυτών.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κύπρου και της ευρύτερης εκστρατείας για προώθηση του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στην Κύπρο.

Οι ημερομηνίες, ώρες και ο χώρος διεξαγωγής των προγραμμάτων παρουσιάζονται στο Ημερολόγιο Προγραμμάτων. Πατώντας στον τίτλο του κάθε προγράμματος μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα. Πατώντας εγγραφή από το σημείο αυτό μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα παρουσιαστεί. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές και τηλεφωνικώς
στα τηλέφωνα 22806114, 25873588 και 24812350.

Για να μεταβείτε στο Ημερολόγιο Προγραμμάτων κάνετε κλικ εδώ.
Τελευταία Ενημέρωση: 24/8/2018 2:43:06 μμ
Αποποίηση

© Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου 2016

      

Με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της ΕΕ