1. Εγγραφή Νέου Χρήστη:

Για να εγγραφείτε ως νέος χρήστης της Κυπριακής Πύλης Διά Βίου Μάθησης πατήστε Εγγραφή για να μεταφερθείτε σε μία νέα σελίδα όπου θα καταχωρίσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε θα τύχουν της κατάλληλης προστασίας και δε θα δοθούν σε άλλους.

Οι κωδικοί πρόσβασής σας (το Username και Password), τους οποίους θα χρησιμοποιείτε για να κάνετε Login στην Πύλη, θα σας αποσταλούν στο Email σας.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, στο email που θα σας αποσταλεί, θα πρέπει να κάνετε κλικ στη σύνδεση ενεργοποίησης.

1.1 Προφίλ Χρήστη

 • Όνομα: Καταχωρίστε το όνομά σας.

 • Επώνυμο: Καταχωρίστε το επώνυμό σας.

 • Τηλέφωνο: Καταχωρίστε τον αριθμό επικοινωνίας σας.

 • Οργανισμός: Καταχωρίστε το όνομα του οργανισμού σας.

 • Τίτλος Θέσης: Καταχωρίστε τον τίτλο της θέσης που κατέχετε στον οργανισμό.

 • Χώρα: Επιλέξετε χώρα καταγωγής από τις επιλογές που δίνονται.

 • Επιθυμώ να λαμβάνω Ενημερωτικά Δελτία: Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο Κέντρο Μηνυμάτων σας ενημερωτικά δελτία που θα σας ενημερώνουν για τα τελευταία νέα, εξελίξεις και προσθήκες στην Πύλη, βάλτε √ στο κουτάκι.

1.2 Στοιχεία Εγγραφής

 • Username: Καταχωρίστε το username, το οποίο επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην Πύλη.

 • Password: Καταχωρίστε το password, το οποίο επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην Πύλη.

 • Επιβεβαίωση Password: Καταχωρίστε και πάλι το password, το οποίο επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην Πύλη.

 • Email: Καταχωρίστε τη διεύθυνση του προσωπικού σας Email. Προσέξτε ούτως ώστε να είναι ορθή, αφού εδώ θα σας αποστέλλονται τα ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα σχετικά με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Αφού συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία, πατήστε Δημιουργία Χρήστη.

Επαναφορά: Αν επιθυμείτε να καθαρίσετε τα πεδία που συμπληρώσατε, για να καταχωρίσετε νέα στοιχεία, πατήστε Επαναφορά.

Ακύρωση: Αν επιθυμείτε να μην προχωρήσετε σε εγγραφή, πατήστε Ακύρωση.

2. Εγγεγραμμένος Χρήστης

2.1. Εισαγωγή:

Ως μέλος της Κυπριακής Πύλης Διά Βίου Μάθησης μπορείτε να επιλέξετε τις κατηγορίες ή υποκατηγορίες θεμάτων που σας ενδιαφέρουν, καθορίζοντας το δικό σας πεδίο ενδιαφερόντων. Με βάση τις επιλογές σας θα λαμβάνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσωπική ενημέρωση.

2.2 Το Προφίλ μου

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε και να επεξεργαστείτε το προφίλ που δημιουργήσατε ως χρήστης κατά την εγγραφή σας. Επίσης μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό σας, όπως για παράδειγμα πότε δημιουργήθηκε κτλ.

Αν επιθυμείτε να αλλάξετε κάποια από τα στοιχεία στο Προφίλ Χρήστη πατήστε Επεξεργασία.

Όταν τελειώσετε με την αλλαγή των στοιχείων σας, πατήστε Αποθήκευση ή αν δεν επιθυμείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές πατήστε Ακύρωση.

2.3 Τα Ενδιαφέροντά μου

Στη σελίδα αυτή θα επιλέξετε για ποιες κατηγορίες ή υποκατηγορίες σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημέρωση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο από την Κυπριακή Πύλη Διά Βίου Μάθησης. Θα πρέπει απλά να κάνετε κλικ στο κουτί δίπλα από το θέμα που σας ενδιαφέρει (δεν χρειάζεται αποθήκευση ή κάτι άλλο), ώστε να λαμβάνετε ειδοποίηση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο όταν ανανεώνεται ή εισάγεται νέα πληροφορία του άμεσου ενδιαφέροντός σας. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρουν όλα τα θέματα μιας κύριας κατηγορίας, είναι αρκετό να κάνετε κλικ στο αντίστοιχο κουτάκι της συγκεκριμένης κατηγορίας.

2.4 Αλλαγή Password

Στη σελίδα αυτή έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το password σας.

 • Password: Καταχωρίστε το υφιστάμενο password σας.

 • Νέο Password: Καταχωρίστε το νέο password που επιθυμείτε να έχετε.

 • Επιβεβαίωση Νέου Password: Καταχωρίστε το νέο password.

Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, πατήστε Αλλαγή Password.

Για να ακυρώσετε την αλλαγή, πατήστε Ακύρωση.

2.5 Κέντρο μηνυμάτων:

Στο Κέντρο Μηνυμάτων μπορείτε να βρείτε όλα τα μηνύματα που έχουν αποσταλεί ή ληφθεί μέσω του λογαριασμού σας.

Εισερχόμενα / Εξερχόμενα: περιέχονται όλα τα μηνύματα που έχουν σταλεί προς και από το λογαριασμό σας. Όλα τα νέα μηνύματα εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα. Κάνοντας κλικ σε κάποιο μήνυμα εμφανίζονται αναλυτικά τα στοιχεία του.

Αν επιθυμείτε να διαγράψετε κάποιο από τα μηνύματα στα Εισερχόμενα / Εξερχόμενα, πατήστε Διαγραφή ξεχωριστά για το κάθε μήνυμα. Τα μηνύματα που διαγράφετε μεταφέρονται στον Κάλαθο, δε διαγράφονται δηλαδή εντελώς από το λογαριασμό σας, για να γίνει αυτό ακολουθήστε τη διαδικασία που αναφέρεται πιο κάτω.

Κάλαθος: Εδώ μεταφέρονται όλα τα μηνύματα, τα οποία έχετε επιλέξει να διαγραφούν από τα Εισερχόμενα / Εξερχόμενά σας. Για να τα διαγράψετε εντελώς από το λογαριασμό σας πατήστε Άδειασμα Καλάθου. Αν επιθυμείτε να μεταφέρετε ένα μήνυμα από τον κάλαθο πίσω στα Εισερχόμενα / Εξερχόμενά σας πατήστε Επαναφορά ξεχωριστά για το κάθε μήνυμα.

Κωδικός Μηνύματος: Αν θέλετε να βρείτε ένα συγκεκριμένο μήνυμα από τα Εισερχόμενα / Εξερχόμενά σας, τότε καταχωρίστε τον κωδικό του μηνύματος που ψάχνετε και πατήστε Αναζήτηση. Στα Αποτελέσματα Αναζήτησης θα εμφανιστεί το μήνυμα που ψάχνετε (το κάθε μήνυμα έχει το δικό του, μοναδικό κωδικό). Χρησιμοποιώντας τον κωδικό μπορείτε να διευκολυνθείτε στην αναζήτηση και την ανεύρεση ενός συγκεκριμένου μηνύματος.

3. Τα Άρθρα μου:

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να προτείνετε και το δικό σας άρθρο, για να συμπεριληφθεί στα ήδη υπάρχοντα στην Πύλη. Για να προτείνετε ένα νέο άρθρο πατήστε Προσθήκη.

Προφίλ Αρθογράφου
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να δημιουργήσετε το προφίλ σας, όπως θα εμφανίζεται κάθε φορά που κάποιος θα διαβάζει το άρθρο σας. Το όνομά σας και το όνομα της επιχείρησής σας είναι ήδη καταχωρημένα, όπως εσείς τα είχατε καταχωρίσει κατά την εγγραφή σας. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε τη φωτογραφία σας και λίγα λόγια για τον εαυτό σας.

Την επόμενη φορά που θα προσθέσετε κάποιο άρθρο σας, οι πληροφορίες αυτές θα υπάρχουν μέσα στο σύστημα κι εσείς απλά θα τις επιβεβαιώνετε, εκτός κι αν επιθυμείτε να αλλάξετε ή να ενημερώσετε κάποιο από τα στοιχεία που καταχωρίσατε.

Δημιουργία Άρθρου
Στη σελίδα αυτή μπορείτε να φορτώσετε το άρθρο σας και να καταχωρίσετε τα σχετικά στοιχεία, όπως τίτλο, βιβλιογραφία κτλ., που θα το συνοδεύουν.

Τίτλος Άρθρου: Καταχωρίστε τον τίτλο του άρθρου σας.

Κατηγορία: Επιλέξτε κατηγορία στην οποία ανήκει το άρθρο σας.

Υποκατηγορία: Επιλέξτε υποκατηγορία στην οποία ανήκει το άρθρο σας.

Επισύναψη Αρχείων
 • Όνομα Αρχείου: Καταχωρίστε το όνομα του αρχείου, όπως επιθυμείτε να εμφανίζεται στους χρήστες της Πύλης.
 • Περιγραφή Αρχείου: Καταχωρίστε μια συνοπτική περιγραφή σχετικά με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου αρχείου, όπως επιθυμείτε να εμφανίζεται στους χρήστες της Πύλης.
 • Συνημμένα Αρχεία: Για να φορτώσετε το άρθρο σας πατήστε Browse, ώστε να ανοίξουν τα αρχεία του υπολογιστή σας κι αφού επιλέξετε το αρχείο, στο οποίο βρίσκεται το άρθρο σας, πατήστε Open κι έπειτα Προσθήκη Αρχείου. Το άρθρο σας έχει φορτωθεί.
 • Αν επιθυμείτε να φορτώσετε περισσότερα από ένα αρχεία, τότε επαναλάβετε την πιο πάνω διαδικασία για κάθε ξεχωριστό αρχείο που θέλετε να φορτώσετε.
Κύριο Μέρος:
Καταχωρίστε μια σύντομη ανασκόπηση του περιεχομένου του άρθρου σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να καταχωρίσετε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με το άρθρο, χρησιμοποιήστε την Επισύναψη Αρχείων πιο πάνω.

Βιβλιογραφία: Καταχωρίστε τη βιβλιογραφία που έχετε χρησιμοποιήσει στο άρθρο σας.

Συνδέσεις: Καταχωρίστε διευθύνσεις σελίδων στο διαδίκτυο που σχετίζονται με το άρθρο σας.

Ημερομηνίες Εμφάνισης
 • Από: Επιλέξτε την ημερομηνία κατά την οποία επιθυμείτε να εμφανίζεται το άρθρο σας στην Πύλη.
 • Μέχρι: Επιλέξτε την ημερομηνία κατά την οποία επιθυμείτε να αποσυρθεί το άρθρο σας από την Πύλη.
 Αποποίηση

© Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου 2016

      

Με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της ΕΕ