Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη

Το διαδικτυακό σύστημα του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη προσφέρει τη δυνατότητα στον εγγεγραμμένο χρήστη να καταχωρεί ηλεκτρονικά έγγραφα/έντυπα για Εγγραφές οργανισμών, Αιτήσεις για πιστοποιημένα αντίγραφα, Αιτήσεις για εγκρίσεις ονομάτων, Αλλαγές στα στοιχεία των εγγεγραμμένων εταιρειών και Εγγραφές και εξοφλήσεις υποθηκών και επιβαρύνσεων.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ:
https://efiling.drcor.mcit.gov.cy

Διαδικασία Εγγραφής στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Καταχώρησης Εγγράφων

1. Συμπληρώστε την πιο κάτω αίτηση

Αίτηση για εγγραφή στο σύστημα Ηλεκτρονικής Καταχώρησης Εγγράφων

2. Όταν συμπληρώσετε το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το υποβάλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση efilingcodes@drcor.mcit.gov.cy.

3. Τα στοιχεία της αίτησης θα ελεγχθούν και, εφόσον πιστοποιηθεί η ορθότητά τους, εκδίδεται Όνομα Σύνδεσης και Κωδικός Σύνδεσης, τα οποία και θα σας αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει στην αίτηση.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

1. Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη στη διεύθυνση http://www.mcit.gov.cy/drcor

2. Κάνετε κλικ στον σύνδεσμο “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες”, επιλέγετε Αναζήτηση/Ετήσιο Τέλος και έχετε πρόσβαση στον κατάλογο εγγεγραμμένων οργανισμών. Εναλλακτικά κάνετε κλικ στο banner «ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ».

3. Αναζητείστε τον οργανισμό για τον οποίο ενδιαφέρεστε να πληρώσετε δίνοντας το όνομα του οργανισμού (ή μέρος του ονόματος) είτε τον αριθμό εγγραφής του. Η αναζήτηση σας μπορεί να έχει περισσότερα από ένα αποτελέσματα.

4. Επιλέξετε τον οργανισμό που σας ενδιαφέρει και κάνετε «κλικ» για να πάτε στην επόμενη σελίδα όπου θα δείτε τις λεπτομέρειες του επιλεγμένου οργανισμού. Αν είστε σίγουροι ότι αυτός είναι ο οργανισμός που σας ενδιαφέρει κάνετε «κλικ» στο «Πληρωμή Ετήσιο Τέλος Εταιρείας» και επιλέγετε το έτος για το οποίο επιθυμείτε να πληρώσετε.

5. Στο «Καλάθι Παραγγελιών» θα δείτε το όνομα του οργανισμού που επιλέξατε για πληρωμή.

6. Κάνοντας «κλικ στην επιλογή «Ετήσιο Τέλος Εταιρείας» έχετε τη δυνατότητα να επαναλάβετε τη διαδικασία αναζήτησης και πληρωμής για όσες εταιρείες επιθυμείτε να πληρώσετε με μία συναλλαγή. Οι παραγγελίες παραμένουν μέχρι να επιλέξετε «Ολοκλήρωση» της πληρωμής. Αν μια εταιρεία έχει επιλεγεί κατά λάθος τότε μπορεί να διαγραφεί από το «Καλάθι Παραγγελιών» χρησιμοποιώντας το εικονίδιο (χ) στα δεξιά της κάθε παραγγελίας.

7. Με την επιλογή «Ολοκλήρωση» προχωρείτε στη διαδικασία πληρωμής, όλων των παραγγελιών που υπάρχουν στο «Καλάθι Παραγγελιών», με τη χρήση πιστωτικής κάρτας μέσω της ιστοσελίδας της JCC smart η οποία εμφανίζεται αυτόματα. Σημειώστε ότι πρέπει να έχετε ήδη κωδικό για την υπηρεσία JCC smart ή να δημιουργήσετε τώρα.

8. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής μεταβαίνετε αυτόματα στην ιστοσελίδα του τμήματος και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας αποστέλλονται ο κωδικός σύνδεσης και η βεβαίωση πληρωμής.

9. Για να δείτε όλες τις εταιρείες για τι οποίες έχετε πληρώσει κάνετε κλικ στην επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ». Χρησιμοποιείστε τους κωδικούς που σας έχουν αποσταλεί στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για να δείτε στο καλάθι σας όλες τις εταιρείες για τις οποίες έχει γίνει πληρωμή.

Διαδικασία Χρήσης του Συστήματος Διαδικτυακής Έρευνας

Μέσω του Συστήματος, ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει πρόσβαση στα στοιχεία όλων των εγγεγραμμένων οργανισμών, όπως είναι οι διευθυντές, οι μέτοχοι, οι συνέταιροι, οι ιδιοκτήτες, η διεύθυνση, οι εγγεγραμμένες επιβαρύνσεις και οι υποθήκες στα περιουσιακά στοιχεία. Τα στοιχεία θα είναι στη διάθεση του κοινού όσον αφορά εταιρείες κερδοσκοπικές και μη, συνεταιρισμούς, αλλοδαπές εταιρείες, εμπορικές επωνυμίες κλπ.

Οι οδηγίες χρήσεως του Συστήματος Διαδικτυακής Έρευνας έχουν ως εξής:

1. Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη στη διεύθυνση http://www.mcit.gov.cy/drcor

2. Κάνετε κλικ στον σύνδεσμο “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες”, επιλέγετε Αναζήτηση/Έρευνα σε Φάκελο και έχετε πρόσβαση στον κατάλογο εγγεγραμμένων οργανισμών.

3. Καθορίζετε τον οργανισμό για τον οποίο ενδιαφέρεστε και κάνετε μια προεπισκόπηση των στοιχείων του φακέλου. Για να κάνετε έρευνα σε περαιτέρω στοιχεία του φακέλου, επιλέγετε το κουμπί έρευνα φακέλου, συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία και επιλέγετε το κουμπί επόμενο.

4. Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες που έχετε επιλέξει και προχωρείτε στην πληρωμή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας μέσω της ιστοσελίδας της jccsmart η οποία εμφανίζεται αυτόματα.

5. Μετά την πληρωμή εισέρχεστε στο σύστημα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που σας έχουν αποσταλεί στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και από το καλάθι σας βλέπετε όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύονται για τον οργανισμό.

Σχετικές Συνδέσεις: